Ťukněte si s celebritou! Herečka Jitka Molavcová slaví 67 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ťukněte si s celebritou! Herečka Jitka Molavcová slaví 67

Jitka Molavcová dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší.
Jitka Molavcová dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší.  (Foto pro Aha! – Angelo Purgert, Šimon Pečenka)

67. narozeniny dnes slaví herečka Jitka Molavcová. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Jitka Molavcová je žena mnoha profesí. Herečka, zpěvačka, spisovatelka, moderátorka a především nezastupitelná herecká partnerka Jiřího Suchého. Jitka Molavcová vystudovala střední průmyslovou školu grafickou, obor polygrafie. Zajímala se o umění již od mládí. Největším zlomem jejího života bylo, když v roce 1970 přišla do divadla Semafor. Zde vytvořila řadu nezapomenutelných rolí například ve hrách Smutek bláznivých panen nebo Kytice.



K Jitce Molavcové patří především také postava Žofie Melicharové ze hry Jonáš, dejme tomu v úterý, která se poprvé objevila v roce 1985 a od té doby se stala nezastupitelnou partnerkou Jiřímu Suchému. Tak vzniká dnes již kultovní dvojice. Za zmínku stojí i to, že Molavcová přičuchla i k muzikálu, protože dokáže skvěle kombinovat herecký a pěvecký talent. Hrála například v Hudebním divadle Karlín hlavní roli v muzikálu Hello Dolly, za což obdržela v roce 1996 cenu Thálie.
Jitka Molavcová se samozřejmě věnovala i filmu, ukázala se například po boku Karla Gotta ve snímku Hvězda padá vzhůru nebo Prázdniny pro psa. Zahrála si také ve východoněmeckém filmu Saský lesk, pruská sláva, kde se objevila úplně nahá v erotických scénách. Neopomenutelné je také její moderování a namlouvání dětských večerníčků např. Káťa a Škubánek.  A celkově tvorba pro děti k ní patří. Uváděla dětské pořady Malý televizní kabaret či Studio kamarád, také některá její pěvecká tvorba je určena pro děti.

Jitka Molavcová zůstala divadlu Semafor věrná dodnes. Vedle účinkování v tomto divadle se věnuje také moderování a hraní na různé hudební nástroje. Píše také knížky pro děti. V průběhu semaforského angažmá se naučila výborně hrát na kytaru a saxofon.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.