Odpadky zasypal domek i zahradu: V hromadách rejdí myši a potkani! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Odpadky zasypal domek i zahradu: V hromadách rejdí myši a potkani!

Dům je už plný odpadu, a tak další majitel hromadí kolem objektu a na zahradě.
Dům je už plný odpadu, a tak další majitel hromadí kolem objektu a na zahradě. (Foto Aha! – Jitka Pecharová, ara)

Bývalá práce v technických službách možná chybí Jiřímu K. z Kramolny na Náchodsku. Několik let ve svém obydlí shromažďuje různý odpad. Zastavěl jím už dům, vrak svého auta a skoro celou zahradu.

Přestože v obydlí muže není takřka k hnutí, odpad hromadí dál, a dokonce podává inzeráty s poptávkou dalších věci. Před časem sháněl například natahovací budík, knihy a tyčový mixér. Nedávno však překvapivě inzeroval i nabídku, a to elektrického přístroje na plašení kun a myší. Jenže právě o tato zvířátka zrovna u něj není podle sousedů nouze. A nejen o ně.

Muž, který je krátce před důchodem, ale již nepracuje, ztrpčuje život lidem okolo i zápachem. „Má vypnutou vodu, takže močí do PET lahví, které pak vylévá podél pozemku. Je to hrozné,“ posteskla si deníku Aha! sousedka Jana Semeráková. O úklidu sice možná přemýšlel, pořídil si pytle na odpadky, ale už je jaksi nepoužil... Přestože se Aha! Jiřího K. snažilo zkontaktovat, nechtěl se ukázat, aby se k problémům se sousedy vyjádřil. Stěžují si marně
Na Jiřího K. si sousedé již mnohokrát stěžovali, ale bez úspěchu. Vedení obce Kramolna si neví rady. Podle zákonů nic neporušuje. „Už u něj byli z hygieny, z odboru životního prostředí a výstavby, hasiči, i přestupková komise to řešila, ale nikdo s tím nic neudělá,“ řekla starostka Jitka Kropáčková. Jí osobně muž vždy slíbil, že vše uklidí, ale nikdy to nesplnil. Podle lidí v obci by se měl léčit, ale k tomu ho nemůže nikdo nutit.

Jak se zbavit bordeláře?
„Sousedé mohou podat takzvanou negatorní žalobu na ochranu vlastnického práva. Podle zákona nikdo nemůže omezovat druhého v jeho vlastnických právech. Doporučuji, aby si žalující vzali advokáta. Pro laika je totiž tato žaloba dost těžko zpracovatelná,“ poradil Aha! renomovaný právník Jaroslav Ortman.

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.