Proč Zeman opět kandiduje? Můžou za to běžky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Proč Zeman opět kandiduje? Můžou za to běžky!

To jsou panoramata!
To jsou panoramata! ( Foto Aha! – Jakub Poláček, KPR, ara)

Potěšila vás zpráva, že se prezident Miloš Zeman (72) bude v roce 2018 ucházet o druhý mandát? Děkujte běžkám! Anebo, máte-li opačný názor, jim spílejte. Právě na ty si totiž na Vysočině vyjel, a v tu ránu se rozhodl, že patří spíš na Pražský hrad. 

Zeman oznámil minulý týden, že se na Hrad pokusí dostat v přímé volbě podruhé. A že uvažoval dlouho. Motivací prý byli občané, kterým něco dluží, a také touha pomstít se médiím, která na něho útočí. Věci, které ho málem donutily se na vše vykašlat? Zdraví, únava a touha opět jako jezevec zalézt do vysočinské nory.
Smutno z nohou
Ale ouha! Nakonec byla kamenem úrazu právě tamní příroda, v níž si tak libuje. „Poměrně nedávno jsem si vyjel na chalupu na Vysočinu s tím, že budu týden na běžkách. A najednou jsem zjistil, že už mám tak bolavé nohy, že to, co jsem na těch běžkách zvládal dřív, už teď nezvládnu. Bylo mi z toho trochu smutno, ale říkal jsem si: je to věk. A tím atraktivita Vysočiny, alespoň pokud jde o zimní rekreaci, poněkud poklesla,“ řekl včera v pravidelném pořadu S prezidentem v Lánech.

Horáčkova provokace
Právě fotka Zemana na běžkách přitom před pár týdny vzbudila na sociálních sítích posměšky. Někteří tvrdili, že na nich jen pózoval a nejezdil. Další, že měl trekkingové hole. Patří mezi ně i Zemanův vyzyvatel v prezidentské volbě, exmajitel Fortuny Michal Horáček (64). Ten se sarkasticky zeptal, čím si hlava státu maže běžky a proč má nevhodnou výbavu. „Nevím, jestli vy jste sportovec, pane Horáčku, ale já určitě nejsem... Bohužel, zřejmě vám neslouží zrak, protože kdybyste se podíval pořádně, zjistíte, že ty hůlky nejsou trekkingové, že jsou běžecké,“ odvětil Zeman.
Bude stačit hůlka?
Ani on však nezapřel, že jeho neuropatie v dolních končetinách je taková, že ho výrazně omezuje. Pokud by ale v budoucnosti nestačila jen opora hůlky, prý by ho to nedonutilo odejít do ústraní v průběhu rozjetého funkčního období.

„Když se podíváte na historii, tak Franklin Roosevelt se pohyboval na invalidním vozíku a byl to dlouhá léta prezident Spojených států. Na invalidním vozíku je i německý ministr financí Wolfgang Schäuble. Ale chtěl bych vás ujistit, že zatím se ta neuropatie díkybohu zastavila a vznikají (v médiích, pozn. red.) spíše jakési falešné zprávy,“ tvrdí.



Přečtěte si
kurna1
13. 3. 2017 • 11:20

Určitě by mu bylo lepší na Vysočině, tam kam patří a nikoliv na hradě, kde opravdu vypadá jako loutka a kladeč věnců

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.