Bohdalová prozradila tajný recept! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bohdalová prozradila tajný recept!

Jiřina Bohdalová také vaří v pořadu Hobby naší doby (na snímku s Rudolfem Hrušínským).
Jiřina Bohdalová také vaří v pořadu Hobby naší doby (na snímku s Rudolfem Hrušínským). (Foto: Profimedia.cz, ara)

Nejen Karel Gott (77), do jehož kuchyně jsme nahlédli minulý týdne, ale i další celebrity milují dobré jídlo a vaření. Proto jsme pro vás dnes připravili recepty českých hvězd. A kým povolanějším začít než Jiřinou Bohdalovou (85), která má na svém kontě několik kuchařských knížek a vaří i ve svém pořadu Hobby naší doby, který vysílá Česká televize. Vyzkoušíte její recept?

Játra s jablky a cibulí

POTŘEBUJETE:

  • 600 g vepřových nebo telecích jater
  • 100 g másla
  • 1 cibuli
  • 3 větší jablka
  • sůl
  • mletý pepř
  • ½ citronu
  • polohrubou mouku
  • cukr

Cibuli oloupeme, nakrájíme a smažíme na polovině rozehřátého másla. Očištěná a odblaněná játra nakrájíme na plátky, obalíme v mouce, přidáme k cibuli a opečeme je. Jablka oloupeme, vyřízneme jádřinec, nakrájíme na plátky a zakapeme citronem. Pocukrujeme a opečeme na másle. Vydušenou šťávu nalijeme pod maso. Hotová játra osolíme a opepříme, klademe na míst střídavě s jablky a podáváme s bramborami. 

Více receptů najdete ZDE!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.