Ťukněte si s celebritou! Herečka Eva Holubová slaví 58 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ťukněte si s celebritou! Herečka Eva Holubová slaví 58

Eva Holubová dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší.
Eva Holubová dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší. (Foto pro Aha! – Studio DVA, ara)

58. narozeniny dnes slaví herečka Eva Holubová. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Eva Holubová se začala věnovat herectví už na gymnáziu. Brzy se ukázala na avantgardní scéně divadla Sklep. Od hraní ji neodradily ani původní nezdary, kdy se na DAMU dostala až na třetí pokus. Kromě Sklepa hrála ještě ve Studiu Bouře nebo Náhradním divadle moderátora a herce Jana Krause. S ním napsala i knihu Pravdu, prosím!.

Eva Holubová je považována spíše za herečku komedií. Ty jsou ale často hořkého rázu. Pobaví například v legendárním snímku Pelíšky, v povídkovém filmu Knoflíkáři nebo vedle Bolka Polívky ve snímku Pupendo. Naopak ve filmu o beznaději Requiem pro panenku režiséra Filipa Renče vklouzla do sadistického pláště drastické vychovatelky. Nezapomenutelná je také jako bývalá manželka Oldřicha Kaisera ve snímcích Líbáš jako bůh a Líbáš jako ďábel.

Eva Holubová získala v roce 2000 Českého lva za výkon ve vedlejší roli ve filmu Ene bene. Na festivalu Tribeca v New Yorku převzala o šest let později ocenění za nejlepší herecký výkon, který předvedla ve filmu Účastníci zájezdu podle předlohy spisovatele Michala VieweghaS manželem Miroslavem Zdeňkem má dvojčata Adama a Karolínu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.