Umírání legendárního Cortése (†65): Alzheimer ho zabíjel už od padesáti... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Umírání legendárního Cortése (†65): Alzheimer ho zabíjel už od padesáti...

Dceru zpěváka vyzpovídala Zuzana Bubílková.
Dceru zpěváka vyzpovídala Zuzana Bubílková. (Lukáš Červený)

Zpěvák šlágru Váš dům šel spát patřil u nás v padesátých letech mezi největší hvězdy. Málokdo už ale ví, že od svých padesáti let trpěl zákeřnou nemocí mozku.

"Když slavil padesátiny, už to bylo špatné. A čím dál častěji se stávalo, že zapomínal. Místo na sraz ve dvě hodiny odpoledne přišel ve dvě v noci. V šedesátých letech ho pak odvezli do psychiatrického ústavu, respektive domova důchodců s psychiatrickým zaměřením. Ještě nebyla žádná Alzheimer centra. A šedesáti pěti letech zemřel," popsala otcův těžký konec jeho dcera Dáša Cortézová (69) v Blesku.

K závěru života, když už Cortéz nepoznával své písně a nedokázal se ani obléknout, uchyloval se prý k malé lsti. "Kamufloval to smíchem, takže jsme nevěděli, jestli si dělá legraci. V ústavu byl na pokoji s osmi lidmi a stávalo se mu, že ani netrefil do vlastní postele," dodala dcera známého umělce.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.