Ťukněte si s celebritou! Herečka Věra Křesadlová slaví 73 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ťukněte si s celebritou! Herečka Věra Křesadlová slaví 73

Věra Křesadlová dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší.
Věra Křesadlová dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší.  (Jan Zavřel / Blesk)

73. narozeniny dnes slaví herečka a zpěvačka Věra Křesadlová. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Na srazu bigbeatových kapel si jí všiml oscarový režisér Miloš Forman. Obsadil ji do svého filmu Konkurs, který vypráví o fiktivním castingu do divadla Semafor. Ve snímku nakonec z divadla Věra Křesadlová utekla. Ve skutečnosti v něm však začala svou déle než pětadvacetiletou štaci. Forman se s ní i oženil. Stala se po herečce Janě Brejchové jeho druhou manželkou. Mají spolu dvojčata Petra a Matěje.

Věra Křesadlová vystudovala střední uměleckoprůmyslovou školu. Rockové nebe dobývala se skupinou Crystal. O několik let později vystupovala se Swing Bandem Ferdinanda Havlíka. Barvy Semaforu dotvářela Věra Křesadlová v inscenacích Faust, Kytice nebo Čarodějky. Do její největší filmové role ji obsadil režisér Ivan Passer. Štěpu ztvárnila v jeho Intimním osvětlení.

Zahrála si i v Žertu podle románu spisovatele Milana Kundery. Následovali Skřivánci na niti, Nejasná zpráva o konci světa nebo i Medvídek. Po Sametové revoluci pracovala Věra Křesadlová jako správcová rezidence prezidenta Václava Havla. Po rozvodu s Milošem Formanem se seznámila s dramaturgem a scenáristou Janem V. Kratochvílem. Narodil se jim syn Radim.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.