VAŘÍME ZDRAVĚ A RYCHLE: Cizrnový salát doplňte chorizem!
Cizrna se hodně využívá v orientální kuchyni. Dobře se s ní ale doplní i klobásy chorizo v našem vynikajícím salátu!
POTŘEBUJETE:
✔ 250 g pikantní klobásy chorizo
✔ 400 g sterilované cizrny
✔ 2 šalotky
✔ 300g cherry rajčat
✔ olivový olej
✔ sherry ocet
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ zelenou petrželku
JAK NA TO:
Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej. Vsypeme okapanou a propláchnutou cizrnu, na krájenou cibulku a rozpůlená rajčata. Za občasného promíchání zlehka restujeme asi 8 až 10 minut, až se cizrna prohřeje, cibule zvláční a rajčata pustí šťávu. Zakapeme octem a necháme ho odpařit. Pak osolíme, přidáme nakrájenou klobásu a podáváme posypané zelenou petrželkou.