Dva doktoři a lékárnice: Na podvodech s recepty získali 5 milionů?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Dva doktoři a lékárnice: Na podvodech s recepty získali 5 milionů?!

Lékárnice Silvie K. vypadala u soudu jako hromádka neštěstí. Lítost neprojevila. Lékař Zdeněk P. se synem Tomášem P. stanuli před soudem pro podvod.
Lékárnice Silvie K. vypadala u soudu jako hromádka neštěstí. Lítost neprojevila. Lékař Zdeněk P. se synem Tomášem P. stanuli před soudem pro podvod. (Foto Aha! – Jiří Krušina)

Přes pět milionů korun si měli vydělat pomocí podvodů s recepty dva lékaři s jednou lékárnicí. Případ rozplétá soud v Ostravě.

Doktor Zdeněk P. (61) se synem Tomášem P. (34), také lékařem, měli podle obžaloby na soukromé oční klinice vypsat stovky receptů za sebe i své kolegy na různé pacienty z kartotéky. Lékárnice Silvie K. (44) medikamenty dávala k úhradě pojišťovnám. Peníze končily na účtu lékárny, kterou vlastnil jeden z obžalovaných lékařů a obžalovaná lékárnice. „V případě prokázání viny jim hrozí pět až deset let vězení,“ uvedl státní zástupce. Navíc po nich chce oční klinika přes deset milionů korun, o které je trojice v letech 2008 až 2010 připravila. Obžalovaní odmítli vypovídat. Mlčeli i při dřívějších výsleších na policii.


A kšefty s rakovinou
Ostravská kriminálka nedávno odhalila onkologa Petra B., který předepisoval pacientům s rakovinou speciální léky. Velkou část balení jim ale nevydal a prodal lékárnám. Do své kapsy si měl přihrát čtyři miliony korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.