Valentýn po Česku: Romantická večeře nebo čokoláda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Valentýn po Česku: Romantická večeře nebo čokoláda!

Večeře jsou nejoblíbenějším způsobem, jak české páry slaví Valentýna.
Večeře jsou nejoblíbenějším způsobem, jak české páry slaví Valentýna. (Foto Shutterstock)

Češi jsou za Valentýna ochotni utratit pár stovek, ale i pár tisícovek. Importovaný svátek, který má své zaryté příznivce i odpůrce, získává v Česku stále silnější pozici. Svátek zamilovaných pravidelně slaví téměř třetina lidí.

Kolik plánujete
Při utrácení za valentýnská potěšení se ale většina zamilovaných finančně zas tak moc nerozšoupne. Průzkum UniCredit Bank odhalil, že čtvrtina Čechů potěší svou polovičku dárkem v maximální hodnotě 250 korun. Pětina zamilovaných pak do své drahé polovičky investuje pětistovku a více než tisícovku si na Valentýna vyhradí jen 6 % zamilovaných. A více než třetina lidí (33 %) neutratí za své milované ani korunu a Valentýna jednoduše ignoruje.


Za co plánujete: Nejvíc frčí večeře
Nejčastějším dárkem láskou posedlých je romantická večeře. Letos s ní chce překvapit svůj protějšek téměř třetina lidí. Průměrně chtějí za dobré jídlo utratit okolo 700 korun. A pokud chce někdo ušetřit a obdarovat svou lásku »jen« květinou, o moc levněji ho tahle legrace nepřijde. Únor vlastnoručně natrhaným kytkám moc nepřeje a za tu od květináře Češi průměrně »vypláznou« až 550 Kč.

Kultura není
 zadarmo
Nejen jídlem živ je člověk. A proč svátek zamilovaných neoslavit kulturně. „Pokud se partneři rozhodnou trávit valentýnský večer s kulturním programem, za lístky do divadla či na koncert zaplatí v průměru 1500 korun,“ říká Plocek. Alternativou divadla je populární kino. Češi za něj na Valentýna utratí 320 korun, což zhruba odpovídá ceně dvou lístků v multiplexu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.