Nevídaný talent! Vlastík (9) je nejmladší návrhář v Česku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Nevídaný talent! Vlastík (9) je nejmladší návrhář v Česku

Vlastík se s modelkami prošel i po přehlídkovém molu.
Vlastík se s modelkami prošel i po přehlídkovém molu. (Foto Aha! – Slávka Červená)

Nejmladším módním návrhářem v Česku je Vlastimil Basovník (9) z Uherského Hradiště. Dva jeho modely už byly předvedeny na prestižní módní přehlídce. A sklidily zasloužený aplaus.

Vlastíkovo hobby odstartovala holčička v mateřské škole, která se mu líbila. V časopise jí našel svatební šaty a prohlásil, že v takových se bude vdávat. A pak začal kreslit a vymýšlet sám. „V ruce má cit. Je otázka, jak dlouho ho to bude držet. Už v jeho věku umí dobře kreslit i malovat postavy,“ podotkla maminka Marcela (37).

S modelkami na molu
Vlastimil je z dvojčat. Sestra Nikolka je vždy první, kdo vidí a hodnotí výtvory. Jeho návrhy zaujaly i známou módní návrhářku Marii Zelenou. Na její přehlídce modelky v závěru roku předvedly i Vlastíkovy dvoje černé společenské šaty, které ušila jeho babička.  K pouzdrovým šatům vytvořil i netradiční látkový šperk a sklidil obrovský aplaus.

Vlastní obchod
„Chci být návrhářem, a to tím nejlepším,“ prohlásil žák třetí třídy, který miluje výtvarku a zdokonaluje se v ní v základní umělecké škole. Chtěl by se dostat do Paříže, ale má i skromnější plány. „Babička má obchod s pánskou módou. Říkal jsem jí, že jednou bude můj a zařídím si ho podle svého,“ uvažoval o budoucnosti.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.