Petra Janů na útěku před smrtí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Petra Janů na útěku před smrtí!

Petra Janů nedokázala dál žít v bytě, kde bydlela se svým manželem.
Petra Janů nedokázala dál žít v bytě, kde bydlela se svým manželem. (Foto Aha! – Martin Pekárek, Barbora Pejšová)

Zpěvačka Petra Janů (64) si před lety prošla bolestnou ztrátou, když se musela vyrovnat se smrtí manžela Michala Zelenky (†63). Pro vlastní duševní pohodu se dokonce přestěhovala.

„Nejdříve jsme s Míšou žili v bytě po jeho mamince. Pak se povedla výměna hned vedle se staršími manželi, kteří měli větší byt. Takže jsme se přestěhovali a zabydleli se v bytě, který měl 160 metrů čtverečních. Tam jsme žili až do roku 2011, než Míša odešel. Jenže tam na mě všechno padalo. Manžel mi v tom bytě umřel a prostor byl pro mě moc velký. Zkrátka, rozhodla jsem se z toho bytu odejít,“ svěřila se Janů pro Krásnou Prahu.

„A v tu chvíli se ke mně začal osud otáčet zase tou přívětivější stranou. Tehdy šlo ještě o byt obecní, takže mě čekalo vyřizování na radnici. Jenže já mám z úřadů hrůzu, a navíc jsem vůbec nevěděla, na koho se obrátit. Napsala jsem proto paní starostce, že mi zemřel manžel, že nabízím velký byt k výměně, a zda by mi nepomohli s hledáním nějakého menšího. Starostka to přehodila na úřednici, která měla na starost bytový fond. A musím říct, že to byla neuvěřitelná úřednice. Po roce papírování jsem se stěhovala do dvoupokojáku, a vlastně jen přes dveře,“ pochvaluje si Petra, která ve stejném bytě v pražských Dejvicích žije dodnes.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.