Kocourkovi se střeva dostala do hrudníku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kocourkovi se střeva dostala do hrudníku!

Dalimil se uzdravuje, a dokonce mu už svitla i naděje na vlastní domov.
Dalimil se uzdravuje, a dokonce mu už svitla i naděje na vlastní domov. (Foto Útulek Kocour Felix, MVDr. Richard Macek)

Kocourka Dalimila čekala jistá smrt. Možná ho srazilo auto, možná ho někdo, kdo nemá kočky rád, surově zbil. Do hrudníku, kde jsou plíce a srdce, se mu natlačily orgány z dutiny břišní a dusily ho.

Majitel firmy v Kralupech nad Vltavou, na jehož pozemku Dalimil do nedávna žil, rozhodl – kočky musí pryč. Než je nechat otrávit, ujal se ho i s dvěma kočičími kamarádkami útulek Kocour Felix v Klecanech u Prahy. Při prohlídce si veterinář všiml, že Dalimil špatně dýchá. Rentgen odhalil rozsáhlou brániční kýlu. Mourek musel na těžkou a pro něj velmi rizikovou operaci. I když měl jen 50procentní šanci, že přežije, ukázal se jako bojovník. Už zase s chutí baští. Podpořit malého hrdinu můžete přispěním na jeho operaci. Spolek za ni zaplatil 5600 Kč.


Chcete pomoci?
Útulek Kocour Felix se stará průměrně o 90 zubožených a týraných mazlíků. Když jim pomůže z nejhoršího, hledá jim nový domov. I on ale potřebuje pomoc. Hledá pomocníky, kteří by přiložili ruku k dílu, i jen jednou dvakrát týdně. Máte zájem? Zavolejte kvečeru na 728 193 712. Případně můžete poslat příspěvek na účet: 179 500 872/0300 s heslem Dalimil.
Rentgen ukázal, jak střeva utlačují v těle Dalimila plíce a srdce.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.