Ťukněte si s celebritou! Herec Jim Carrey slaví 55 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ťukněte si s celebritou! Herec Jim Carrey slaví 55

Jim Carrey dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší!
Jim Carrey dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší! (Foto: ara)

55. narozeniny dnes slaví herec Jim Carrey. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Jim Carrey je jedním z nejlépe placených Hollywoodských herců, skvělý komik a mistr tváří. Je považován za jednoho z největších komiků všech dob. James Eugene Carrey, známý jako Jim Carrey se narodil v Kanadě. Jako nejmladší ze čtyř dětí nevyrůstal rozhodně v žádném blahobytu. Od dětství pracoval, aby rodině finančně přispěl a jednu dobu bydlel i v karavanu. Pracoval osm hodin po škole, ale kvůli špatné finanční situaci v rodině nedostudoval a v šestnácti letech školu opustil. Již od dětství se projevoval Jimův talent, byl extrovert a jako malý se vzhlédnul v komikovi Jerry Lewisovi. Už v patnácti letech okusil prkna zábavných klubů v Kanadě a v sedmnácti letech se rozhodl zkusit štěstí v Los Angeles. Od roku 1983 se začal zajímat o film, ale první snímky, kde byl obsazený, se nedočkaly žádných velkých ohlasů. Následovalo ještě několik propadáků a Jim si vyzkoušel svou první hlavní roli.

Bylo to v upírské komedii Once Bitten, která nesklidila žádný obrovský úspěch, ale byla význačně lepší než snímky předešlé. Ve filmu Peggy Sue Got Married sice hrál malou roli, ale tento film mu otevřel brány Hollywoodu. Carrey poté dostal šanci od velikána Clint Eastwooda ztvárnit některé drobné role v jeho filmech. Nebyly to přelomové snímky, ale Jim nabral mnoho zkušeností. Velký zlom v jeho kariéře přišel s filmovým trhákem, komedií Ace Ventura: Zvířecí detektiv. Tam v roce 1994 zazářil Jim po boku Courteney Cox. Komedie vydělala 72 milionů, z filmu se stal kult a z Jima Hollywoodská hvězda. Svou hvězdnou mimiku předvedl téhož roku i v komediích Maska, Blbý a blbější nebo o rok později v pokračování svého kariérního zlomu, Ace Ventura 2: Volání divočiny. Další z filmových hitů, kde v té době zazářil, byl film Batman Navždy, kde ztvárnil postavu padoucha Otazníka.

V dramatickém snímku Truman Show, Carrey ukázal, že není jen skvělým komikem, ale zvládne i seriozní role. Film získal Zlatý Glóbus a Jima oslovil režisér Miloš Forman s nabídkou hlavní role v jeho filmu Muž na měsíci. Role Andy Kaufmana získala druhý Zlatý Glóbus na účet Jima Carreyho.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.