VYNIKAJÍCÍ VEPŘOVÁ PANENKA: Zapečte ji se sušenými rajčaty!
Panenka zachutná i těm, kteří jinak vepřivému masu neholdují. Zapečte ji třeba se sušenými rajčaty a pršutem!
POTŘEBUJETE:
✔ 4 menší vepřové panenky
✔ 150 g sušených rajčat naložených v oleji
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 150 g pršutu
✔ olej
✔ 100 ml bílého vína
✔ 1 cibuli
✔ 1 lžíci hladké mouky
✔ 200 ml masového vývaru
JAK NA TO:
Panenky očistíme. Dlouhým úzkým nožem do nich uděláme otvor a naplníme ho sušenými rajčaty. Maso osolíme, opepříme a zabalíme do plátků šunky. Na oleji v pánvi je zprudka ze všech stran opečeme. Pak vše podlijeme vínem a na 15 minut vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Vyjmeme a uchováme teplé.Ve výpeku orestujeme nadrobno nasekanou cibuli. Přisypeme mouku a orestujeme ji. Jíšku rozředíme vývarem. Šťávu krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.