ITÁLIE NA TALÍŘI: Bucatini alla Caruso jsou plné zdravé zeleniny!
Je sice ještě zima, přesto se tento týden s Aha! pro ženy přeneste do slunné Itálie a vyzkoušejte některý z tamních těstovinových receptů. Tak například tento byl vymyšlen v Neapoli na počest operního pěvce Enrica Carusa, aby se ve městě zdržel co nejdéle.
POTŘEBUJETE:
✔ 200 g bucatini (dlouhé těstoviny)
✔ 270 g žluté papriky
✔ 500 g rajčat
✔ 250 g cukety
✔ 25 g mouky
✔ 4 stroužky česneku
✔ 1 chilli papričku
✔ sušené oregano
✔ čerstvou bazalku
✔ sůl
✔ zelenou petrželku
✔ olivový olej
✔ 100 g sýra pecorino
JAK NA TO:
Těstoviny uvaříme dle návodu na sáčku na skus. Rajčata rozpůlíme. Lžičkou z nich vydlabeme dužinu a pokrájíme. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji nadrobno. Cuketu nakrájíme na kolečka, obalíme ji v mouce a ve vyšší vrstvě oleje osmažíme. Dáme osušit na papírovou utěrku. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, vložíme do něj stroužky česneku, když se rozvoní, přidáme papriku a nasekanou chilli papričku. Po chvíli přidáme rajčata a oregano, natrhanou čerstvou bazalku a sůl. Nakonec vložíme scezené bucatini, promícháme, přidáme cuketu a nasekanou petrželku. Podáváme posypané sýrem pecorino.