Srdcervoucí zpověď fotbalisty Koláře o smrti manželky (†30): Ať mi všechno vyříznou, naléhala… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Srdcervoucí zpověď fotbalisty Koláře o smrti manželky (†30): Ať mi všechno vyříznou, naléhala…

Daniel Kolář s manželkou Terezou
Daniel Kolář s manželkou Terezou (Foto: Jaroslav Legner, Facebook)

Ztráta milované osoby je vždy hrozně bolestivá. O tom, jak s manželkou Terezou (†30) prožíval její nemoc a jak se vyrovnal s její smrtí, se podělil fotbalista Daniel Kolář (31). Rakovina totiž udeřila jako blesk z čistého nebe…

 

Zdravotní potíže se u Terezy objevily na dovolené v Egyptě, tehdy jí rozbolela záda. Přidala se teplota a nespavost, na kterou nezabíraly léky. Bolest zad, nespavost a zvláštní neklid přetrvávaly. Antidepresiva Tereza brát odmítla, byla si jistá, že depresí netrpí.

 

Poté, co se přidaly i dýchací potíže, ukázal rentgen plic, že něco je špatně. Další zastávkou byla magnetická rezonance. „Byl jsem tam s ní, když odsud vyšla,“ vzpomíná Daniel Kolář na webu bezfrazi.cz. Verdikt lékařů byl krutý – rakovina třetího stupně, velký nádor na plicích, metastáze v kostech.  Rakovina byla už tak rozšířená, že operace nebyla možná.  „Ať mi všechno vyříznou,"popsal Terezino marné naléhání.  „V tuhle chvíli nemůžete dělat nic, jste akorát nasraní na celý svět,“ dodal.

 

„Občas jsme se dostali do až do stadia, kdy nás štvalo něčí štěstí. Proč je ten druhý šťastný? Proč my nemůžeme být?“ ptali se tehdy jeden druhého. Daniel se rozhodl vzít si Terezu za manželku. „Měl jsem to udělat dřív. Vážně měl. Zásnuby nebyly jen gesto, já skutečně věřil v zázrak. Držel jsem se myšlenky, že se Téra uzdraví, zestárneme spolu, založíme rodinu a budeme spolu normálně žít, takže tohle byl logický krok,“ vysvětlil fotbalista, proč se odhodlal ke svatbě.

Spoluhráči zatím o jejich soukromém trápení neměli ani tušení. „Náš život neskončil v okamžiku, kdy nám doktoři řekli, jak na tom Téra je. Já musel dál chodit na fotbal už jen proto, že nás živil, ale taky proto, abych z něj načerpal energii,“ vysvětlil s tím, že tehdy se odmítal smířit s tím, že jeho žena zemře a zároveň se nechtěl vykašlat na fotbal. Tereze byl oporou do posledních chvil. „Brečel jsem pouze, pokud mě nemohla vidět. V autě. Na záchodě, když jsem byl sám doma,“ přiznal.

 

 

 

                                                                                                                                                            

 

 

 



Přečtěte si
britva
10. 1. 2017 • 19:46

koukněte se na Růžičku, ten je naprosto šťastnej

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.