Mrtvý Altner dál straší ČSSD: Kdo zdědí 337 milionů? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Mrtvý Altner dál straší ČSSD: Kdo zdědí 337 milionů?

Zdeněk Altner byl a je noční můrou sociálních demokratů.
Zdeněk Altner byl a je noční můrou sociálních demokratů. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský)

Kdo zdědí noční můru sociálních demokratů, tedy dluh 337 milionů, který měla partaj vůči advokátovi Zdeňku Altnerovi (†69)? Zatímco dědické řízení není zahájeno, zakázal exekutor ČSSD nakládat s majetkem. Jde o Lidový dům a Lannův palác v centru Prahy.

Podle  deníku E15 se v katastru u těchto lukrativních nemovitostí objevila poznámka o zahájení exekuce. Právníci strany tvrdí, že to nic nemění na odkladu vykonatelnosti rozsudku, který v červnu nařídil Nejvyšší soud. Záznam o exekuci je prý pouze technickou poznámkou.

Kdo po Altnerově smrti povede další souboj o obří pohledávku, není zřejmé. „…Čekáme na to, až bude zahájeno dědické řízení a bude znám okruh dědiců. Jsem s nimi v kontaktu, ale ještě je nezastupuji, protože dědicové ještě nejsou soudem určeni. Nevíme, jestli tam není nějaká závěť,“ řekl Právu advokát Václav Veselý, který zastupoval Altnera.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.