Největší lákadla Četníků z Luhačovic: Langmajer a psychická porucha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Největší lákadla Četníků z Luhačovic: Langmajer a psychická porucha!

Jiří Langmajer jako vrchní strážmistr Arnošt Sova.
Jiří Langmajer jako vrchní strážmistr Arnošt Sova. (Foto ČT, ara)

Role šitá na tělo! V novém detektivním seriálu ČT Četníci z Luhačovic se představí Jiří Langmajer (50) v roli vrchního strážmistra Arnošta Sovy, který má chronickou obavu o své zdraví. Stejné problémy ho trápí i ve skutečnosti.

„Sova je hypochondr, proto k sobě máme ohromně blízko. Vlastně to byla role, která mi byla šitá přímo na tělo,“ charakterizuje herec svou postavu v dvanáctidílné seriálu z počátku vzniku republiky, který by rád navázal na velký úspěch Četnických humoresek.

„Opravdu jsem to přivítal, s postavou jsme si byli mimořádně blízcí. Diváci tak budou mít možnost vidět Jiřího Langmajera takového, jaký ve skutečnosti je,“ tvrdí představitel Arnošta Sovy, který má i v reálném životě velký strach o své zdraví. Jeho postava velitele si přiveze psychickou poruchu z Afriky, chce především zůstat doma v teple a do ničeho nezasahovat.
V nepohodlné uniformě četníka se Langmajer při natáčení jako ostatní příliš netrápil. „Protože jsem byl hypochondr, nosil jsem spíš nejrůznější župany, pokrývky hlavy a podobně. Byla to veliká legrace, bavilo mě to,“ dodává herec.

Poranil si páteř
To, že se Langmajer bojí o své zdraví, je pochopitelné. V roce 2007 si při natáčení snímku Na vlastní nebezpečí při skoku do vodopádu poranil páteř. Rozdrtil si jeden z nejdůležitějších obratlů a musel podstoupit složitou operaci. Po dvou letech ji musel absolvovat znovu, protože mu šrouby, které držely páteř, praskly.

200 natáčecích dní
Na dvanáctidílném seriálu, který mapuje období téměř před sto lety, se pracovalo po dobu 200 natáčecích dnů. Seriálový štáb přitom využil na 40 lokací.

1500 komparzistů
V seriálu, na jehož režírování se vystřídali Biser A. Arichtev (40), Peter Bebjak (46) a Dan Wlodarczyk (49), si zahrálo na 200 herců a 1500 komparzistů.

1600 kostýmů
Kostýmnímu výtvarníkovi Jánu Kocmanovi během natáčení několikrát prošlo pod rukama denně až 150 kostýmů. Dohromady jich bylo pro seriál ušito na 1600.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.