Blikala červená, bus vjel na přejezd! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Blikala červená, bus vjel na přejezd!

Bliká červená, bus vjíždí na přejezd...
Bliká červená, bus vjíždí na přejezd... (Foto PČR)

Blikala červená, přesto šofér autobusu vjel v Moravském Písku na Hodonínsku na železniční přejezd. V tu chvíli šly ovšem dolů i závory a autobus se jen těsně minul s mezinárodním rychlíkem.

Drama se odehrálo na Silvestra v 9:35 hodin. Včera o případu informovala policie a zveřejnila i děsivé záběry. „Řidič zahraničního zájezdového autobusu jedoucí od Polešovic vjel na přejezd v době, kdy prokazatelně blikala červená světla signalizačního zařízení. Poté, co začaly padat závory, začal řidič autobusu couvat zpátky a přitom zavadil o jednu ze závor, kterou ulomil,“ popsal policista Petr Zámečník. Vtom po trati projel mezinárodní vlak EC 104 z Vídně do Gdyně, bus byl přitom stále v »ochranném pásmu« přejezdu, které vytyčují závory.
„Po projetí vlaku řidič plynule pokračoval v jízdě, aniž by celou událost nějak řešil,“ dodal Zámečník s tím, že šlo o modrý autobus s bílým nápisem v azbuce. S největší pravděpodobností je z Ukrajiny s registrační značkou začínající na písmeny BC.

Víte, o který bus šlo? Volejte na linku 158.


Víte, že...
...loni stoupl počet obětí nehod na železničních přejezdech v Česku oproti roku 2015 o více než 40 procent na 45 zemřelých?
...srážky s vlakem v naprosté většině případů zapříčinili řidiči, chodci a další účastníci silničního provozu, ne strojvedoucí či další železničáři?

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.