ORIENTÁLNÍ KUCHYNĚ: Zapečte kapustu s mletým masem!
Kapusta je velmi zdravá. A pokud ji doplníte mletým vepřovým masem, zachutná i pánům!
POTŘEBUJETE:
✔ 1 hlávku kapusty
✔ 1 cibuli
✔ 2 stroužky česneku
✔ olej
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ mletý kmín
✔ 250 g mletého vepřového masa
✔ 100 g šunky
✔ 250 g uvařené rýže
✔ 200 ml smetany na vaření
✔ 1 vejce
✔ 80 g tvrdého sýra
JAK NA TO:
Kapustu zbavíme tvrdé části a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a zpěníme na troše oleje. Přidáme kapustu, osolíme a opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. Mleté maso a umletou šunku smícháme s rýží, opepříme, přidáme 2 lžíce smetany a dobře promícháme. Polovinu dušené kapusty dáme do pekáče vymazaného olejem, na ni rozprostřeme masovou směs, přikryjeme zbylou kapustou a zalijeme smetanou s rozšlehaným vejcem a strouhaným sýrem. V rozehřáté troubě dozlatova zapečeme.