Zeman vytáhl naditou šrajtofli: Já na to mám! Ale všechno církvi nedám... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Zeman vytáhl naditou šrajtofli: Já na to mám! Ale všechno církvi nedám...

Tady máš, chlapče! Tohle mě nezruinuje.
Tady máš, chlapče! Tohle mě nezruinuje. (Foto Aha! – Zbyněk Pecák)

Lidi má na všechno možné. Ale peněženku má vlastní! Prezident Miloš Zeman (72) na tradiční poutní mši ve Staré Boleslavi oslavoval odkaz svatého Václava. Platil však »Karlem«, a kdoví, možná i »Komenským« či »Němcovou« !

Když totiž během poutní mše k prezidentovi přistoupil mladý skaut s žádostí o příspěvek na církevní charitu, ten suverénně vytáhl z vnitřní kapsy saka černou šrajtofli. A v ní se skvěly mnohé bankovky včetně dvoutisícovky.

Jako člověk spořivý, zvyklý na skromný život vysočinského důchodce, dle fotografií Aha! dvoutisícovou bankovku s tváří Emy Destinové zasunul a věnoval lehčí obnosy. Určitě stovčičku, možná také pětistovku. „Jakou částku pan prezident věnoval, nebudu prozrazovat,“ napsal Aha! hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Místo narozek charita
Zeman včera slavil 72. narozeniny. Párty ale neměl, místo toho se zúčastnil poutní mše připomínající svatého Václava, a to po boku svého předchůdce Václava Klause (75), ministra kultury Daniela Hermana (53, KDU-ČSL) či předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska (55).

V krátkém projevu prezident zmínil výrok svatého Pavla vyzývající k lásce k bližnímu. „Připomeňmě si tato slova v době, kdy celá Evropa znovu hledá své kulturní kořeny v náporu islámského fundamentalismu,“ řekl davu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.