Bývalé rallyové eso Pavel Valoušek: Byl mistr republiky, teď zneužil dívenku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Bývalé rallyové eso Pavel Valoušek: Byl mistr republiky, teď zneužil dívenku

Pavel Valoušek starší měl zneužívat desetiletou dívku.
Pavel Valoušek starší měl zneužívat desetiletou dívku. (archiv)

ZLÍN – Bývalý skvělý automobilový závodník a dnes podnikatel Pavel Valoušek (54) čelí obvinění z pohlavního zneužívání malé dívky (10). Za to může jít až na osm let do vězení. Společně s Valouškem je obviněna i matka (44) dítěte, které hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Podle kriminalistů měl Valoušek od roku 2004 opakovaný orální styk s obviněnou ženou, a to za přítomnosti její dcerky. „Obviněný její přítomnost vyžadoval, osahával ji a později s ní měl i orální styk. Přitom věděl, že dítěti ještě zdaleka není 15 let,“ prozradila Jana Bartíková, mluvčí zlínské policie.

Za sex s matkou i dcerou platil podnikatel z Otrokovic dvěma stovkami až tisícem korun. „Vyšetřování stále pokračuje a já se nebudu k ničemu vyjadřovat,“ řekl Aha! obviněný Valoušek.

Policie původně vyhlásila po Valouškovi pátrání, ten se ale sám přihlásil i se svým advokátem. Soud poté nevyhověl návrhu kriminalistů na uvalení vazby. Předseda Okresního soudu ve Zlíně Jiří Dufek přijal slib obviněného, že bude žít spořádaným životem a do pěti dnů donese doklad, že se začal léčit. Pokud ale podmínky nesplní, vazba ho nemine.

Nejde o první Valouškovo provinění tohoto druhu. V roce 1995 byl odsouzen za pohlavní zneužívání nezletilých, do vězení ale nešel. Dostal tříletou zkušební lhůtu a musel podstoupit léčbu. „Manželka s ním tehdy zůstala, což se divím. Já bych se s ním okamžitě rozvedla,“ tvrdí známá rodiny, která chce zůstat v anonymitě.

Valoušek patřil v osmdesátých letech k rallyovým esům Československa, pětkrát byl mistrem republiky. Jezdil spolu s Karlem Jirátkem za Agroteam Slušovice a vyhrával se Škodou 110 R. Kariéru ukončil v roce 1995.

V jeho stopách kráčí i syn Pavel, který v minulých dvou sezonách startoval v seriálu mistrovství světa. Otcovu vinu popírá. „Svěřil se mi, že jde o komplot bývalé zaměstnankyně otcovy firmy, o pomstu. Otec by se podle něj ničeho podobného nedopustil,“ tvrdí kamarád Valouška mladšího. O pomstě sousedky Valoušků, které se utopil syn a neunesla poté výpověď z Valouškovy firmy, hovoří i další ze známých rodiny Valoušků.

Podle Bartíkové se ale Valoušek starší ke všemu přiznal. „Teď čelí obvinění z pohlavního zneužívání, ohrožování výchovy mládeže a ze svádění k pohlavnímu styku,“ dodala Bartíková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.