Trest za čtyřnásobný mord: Vrah Dahlgren už na svobodu nevyjde! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Trest za čtyřnásobný mord: Vrah Dahlgren už na svobodu nevyjde!

Kevin Dahlgren u soudu, který rozhodl o doživotním vězení.
Kevin Dahlgren u soudu, který rozhodl o doživotním vězení. (Foto Aha! – Jiří Nováček)

Doživotí! Soudce se se čtyřnásobným vrahem Kevinem Dahlgrenem (23) nepáral. Vyšinutého Američana poslal za vyvraždění rodiny z brněnských Ivanovic navždy za mříže. O vině nebylo pochyb. Vynesení rozsudku trvalo přesně osm minut.

Nejtvrdší trest si Dahlgren podle soudce rozhodně zaslouží. „Podmínky k uložení doživotí jsou splněny. Obžalovaný zákeřně napadl čtyři členy rodiny, kteří k němu byli milí, nic mu neudělali, neměli spolu žádné konflikty. A on je zvlášť brutálním způsobem zavraždil. Řešil si jen své ego,“ řekl soudce Michal Zámečník.

Bledý Američan stěží ovládl třes. Na vteřinu skryl hlavu do dlaní. Neřekl ani slovo. Otočil se jen na zlomek vteřiny, když na něj křikla matka Sandy: „It will be okay!“ a vztáhla k němu ruce, jakoby se se synem navždy loučila. A zřejmě to tak i bude. Američan totiž stráví zbytek života za mřížemi. Pokud by jej snad za dvacet let soud podmíněně pustil, okamžitě jej převezou do zabezpečovací detence.

58 minut, které rozhodly
9.00 – Začíná čtení rozsudku nad Kevinem Dahlgrenem. V soudní síni je hrobové ticho.
9.06 – Soudce uznává Američana vinným ze čtyř vražd z května 2013 v Brně-Ivanovicích. Popisuje brutální zranění, která utrpěli zavraždění. Zmiňuje sečné a bodnosečné rány v oblastech hlavy a krku.
9.08 – Soudce vynáší verdikt. Doživotí a zabezpečovací detence! Dahlgren musí také zaplatit pozůstalým 415 tisíc.
9.15 – Soudce odůvodňuje rozhodnutí, popisuje den vraždy a rodinnou situaci zavražděných.
9.31 – „Na základě nepřímých důkazů, které tvoří ucelený řetězec, dospěl soud k závěru, že se skutku tak, jak je uveden v obžalobě, dopustil právě obžalovaný,“ vysvětlil soudce.
9.53 – Soudce uložil doživotí, protože podle něj není možné Dahlgrena trestem vězení na 20 – 30 let napravit a ohrožení společnosti je trvalé.
9:58: Dahlgren se na místě odvolává proti rozsudku o vině i proti trestu. Žalobkyně se práva na odvolání vzdala. Eskorta odvádí Dahlgrena do vězení.



Přečtěte si
hejhej
20. 7. 2016 • 22:07

Ať vrah třeba shnije v kriminále.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.