Šampionka trpí neznámým virem: Bojím se, že umřu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Šampionka trpí neznámým virem: Bojím se, že umřu!

2016. Letos na Wimbledonu.
2016. Letos na Wimbledonu. (Foto Profimedia.cz, Daniel Zuchnik, Dubreuil Corinne)

Je jen kost a kůže. Všichni mysleli, že trpí anorexií. Wimbledonská šampionka z roku 2013 Marion Bartoliová (31) teď ale odhalila zcela jinou příčinu svého drastického hubnutí. Prý bojuje s neznámým virem. „Bojím se o život. Mám strach, že mi jednoho dne přestane bít srdce,“ říká Francouzka.

Marion patřila k těm oplácanějším hráčkám na okruhu WTA. Když pak po triumfu na travnatém grandslamu před třemi lety ukončila kariéru, nabrala další kila navíc. Ještě loni při turnaji legend na Australian Open byla mírně řečeno obézní.

Co by za to teď dala! Ztrácí se před očima. Jenom od února zhubla 20 kilogramů. Ruce a nohy má jako párátka. V Londýně jí lékaři dokonce zatrhli hrát klání veteránů.

A ona v ranní show televize ITV odhalila, jak se její život proměnil v noční můru. „Nežiju. Jen přežívám. A stále se to zhoršuje. Každý den se modlím, abych zase byla normální.“

Bartoliová se domnívá, že se virem nakazila, když během ledna a února přelétávala mezi Austrálií, New Yorkem a Indií. Od té doby kvůli přecitlivělosti na nejrůznější vlivy dodržuje řadu opatření.

„Mobilní telefon beru do ruky jen v rukavicích a maximálně na pět minut, jinak mi hrozně začne bít srdce. Nemohu nosit šperky. Dokonce se nemohu ani umývat normální vodou z kohoutku, musím používat balenou. Mému tělu vadí i kontakt s obyčejným papírovým kapesníkem. Je to prosně absolutní hrůza,“ popsala s tím, že může jíst jen salátové listy a okurky bez slupky. Její tělo totiž nepřijímá žádné proteiny.

Poslední naději vkládá do léčby na klinice, kterou by měla podstoupit hned po Wimbledonu. Zachrání ji?

2016. Letos na Wimbledonu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.