Klaus ve Varech: Poprvé bez tenisové rakety! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Klaus ve Varech: Poprvé bez tenisové rakety!

Václava Klause samozřejmě přivítal šéf festivalu Jiří Bartoška. Pak si zahráli golf.
Václava Klause samozřejmě přivítal šéf festivalu Jiří Bartoška. Pak si zahráli golf. (Foto Aha! – Robert Klejch, Marek Pátek, Martin Hykl)

Na večírek jedině v masce. Takový byl předepsaný dress code na pozvánce. Jen exprezident Václav Klaus (75) a prezident festivalu Jiří Bartoška (69) toho byli ušetřeni.

Na rozdíl od ostatních hostů na večírku společnosti Allianz nemusel mít Václav Klaus na obličeji škrabošku, a tak se spokojeně usmíval na všechny strany. Do Karlových Varů přijel exprezident jen na skok. Vůbec poprvé v historii se tak nezdržel na tradiční tenisový turnaj, který se během festivalu hraje.

„Přijel jsem v pondělí z kongresu v Monte Carlu a dnes jedu zpět do Prahy, takže jsem si sebou ani nevzal věci na tenis. Teď si jdu trochu zagolfovat, zkusit si, jestli ještě vůbec vím, jak se to drží, a jestli tady mám ještě skříňku po těch letech,“ prozradil Klaus, který pro letošek vyměnil tenisovou raketu za hole. Partičku golfu si pak dal s šéfem festivalu Jiřím Bartoškou.

Politici v Karlových Varech

Ani mocní a bohatí si letos nenechali Vary utéct. Debatu premiérů Česka a Slovenska Bohuslava Sobotky (44) a Roberta Fica (51) přímo z lázeňského města odmoderoval Václav Moravec.

Festivalovou atmosféru žili také ministr kultury Daniel Hermann, šéf resortu obrany Martin Stropnický (59) s manželkou Veronikou Žilkovou (59) či miliardář David Beran(48) a developer Luděk Sekyra (52).



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.