Biatlonová královna Soukalová: VDALA SE! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Biatlonová královna Soukalová: VDALA SE!

Gábina je nejlepší biatlonistka světa.
Gábina je nejlepší biatlonistka světa. ( Foto Aha! - Martin Hykl, David Kundrát a Marek Pátek.)

Ti dva se toho prostě nebojí! Pátek třináctého a ještě k tomu v květnu si vybrali pro svatbu Gabriela Soukalová (26) a Petr Koukal (30). Včera si nejlepší biatlonistka světa a reprezentant v badmintonu řekli ANO v nedostavěném gotickém chrámu v Panenském Týnci na Lounsku.

Na pověry s nimi nechoďte. „Svatba v máji, do roka máry,“ zní známá pranostika. A o pověsti pátku třináctého snad ani není třeba mluvit. Jenže Petr a Gábina do toho na just praštili právě v den, který prý přináší smůlu.

Veselku ale přísně tajili a někteří hosté prý do poslední chvíle nevěděli, kam přesně mají na obřad přijet. Nakonec dorazil početný zástup svatebčanů, mezi nimi i biatlonový šéftrenér Ondřej Rybář a prezident biatlonového svazu Jiří Hamza. Po obřadu ve venkovním amfiteátru se všichni přesunuli na hostinu do soukromého pivovaru v nedalekém Zichovci.

Dvojnásobná medailistka z olympiády v Soči a osminásobný mistr republiky, který nesl vlajku na letních Hrách v Londýně, spolu chodí dva roky. Od loňského léta bydlí v Petrově pražském bytě. „Pocházím z Jizerek, z drsného severu, tak jsem v Praze hrozně ráda. Užívám si to,“ prozradila Gábina.

Vtipné je, že pokud dle zvyklostí převezme příjmení po manželovi, pouze si změní počáteční písmeno ze S na K.

A svatební cesta? Jak jinak než k moři. „Něco vybereme last minute,“ odhalila dovolenkové plány ve středu na vyhlášení Biatlonisty roku. Tehdy ještě málokdo věděl, že mluví o líbánkách.

Děti za 2 roky?

Oba mají rozjeté kariéry, takže se založením rodiny nespěchají. O dětech už ale přemýšlí. „Chci závodit do olympiády 2018, pak mít třeba rodinu a potom se k biatlonu vrátit,“ naznačila Gábina.

Petr před šesti lety bojoval s rakovinou varlat a o jedno přišel. Stále však věří, že potomka bude moci počít přirozenou cestou. Ale pro všechny případy se pojistil. „Den před nástupem na chemoterapii jsem absolvoval zmrazení spermií,“ přiznal v minulosti. 

DETAILY O SVATBĚ GABRIELY SOUKALOVÉ A PETRA SOUKALA ČTETĚ ZDE  



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.