Skutečná střelba v divadle: Tohle není role! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Skutečná střelba v divadle: Tohle není role!

Zuzana Maxa, Martin Kraus a Daniel Rous ještě netuší, co je čeká.
Zuzana Maxa, Martin Kraus a Daniel Rous ještě netuší, co je čeká. (Foto Herminapress)

Chybělo málo, a mohl se na jevišti ošklivě zranit. Daniel Rous (55) podle scénáře přiložil pistoli, kde už nemá být žádný náboj, k hlavě a mačká kohoutek. Prásk! Herec mizí z jeviště s hlavou v dlaních.

Takový šok herci ještě nezažili. Ve hře Něco zatajit se střílí hodně, ale právě Rous, který se má na závěr pokusit o sebevraždu, už nemá mít čím. Jenže někde se stala chyba. Zůstal jeden náboj, který byť slepý, ožehl při výstřelu herci tvář a spálil mu kůži. Rous sakruje, drží si hlavu a prchá do zákulisí, jeho kolegové Zuzana Maxa (33) a Martin Kraus (33) ho vyděšeně sledují. Pohotový Kraus začíná počítat náboje. Buď rekvizitář jeden přidal, nebo herci vystřelili doposud o jeden méně. V Divadle u hasičů to pěkně vře, a to jak na jevišti, tak v hledišti. Generálka nové komedie se změnila ve žhavou reality show.

„Navíc jsem na chvíli ohluchl,“ přiznal otřesený Daniel, když mu ochladili popálenou tvář. Nechce myslet na to, co se mohlo stát, kdyby náboj mířil k uchu nebo do oka.

Zastřelili ho přímo před kamerou

Brandon Lee (†28) takové štěstí neměl. Zahynul při natáčení filmu Vrána (1993). Točila se jedna z posledních scén, kdy měla být postava Erica Dravena, kterého hrál Lee, zabita výstřelem ze zbraně Fun Boye v podání Michaela Masseye. Vše probíhalo podle scénáře, ale po dotočení scény zůstal Brandon Lee ležet na zemi. Ve zbrani byla ostrá kulka namísto neškodné slepé. Byl okamžitě dopraven do nemocnice, ale po 12 hodinách zemřel v nemocnici ve Wilmingtonu. Film byl pomocí počítačových triků nákladně dotočen. Otcem Brandona Lee byl slavný Bruce Lee.



Přečtěte si
6010
2. 5. 2016 • 10:31

To je jako v té detektivce.Trestuhodné.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.