Lodě zahájily sezonu! Petr Tuček, kapitán Dallasu: U kormidla jsem už 33 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Lodě zahájily sezonu! Petr Tuček, kapitán Dallasu: U kormidla jsem už 33 let!

Největší nápor turistů se čeká v létě.
Největší nápor turistů se čeká v létě. (: ČTK)

BRNO – Na brněnskou přehradu se po zimní přestávce opět vrátily výletní lodě. Hlášení kapitánů, vytažení vlajky a znělka lodní dopravy v sobotu odstartovaly už 61. plavební sezonu.

Na brněnskou přehradu se po zimní přestávce opět vrátily výletní lodě. Hlášení kapitánů, vytažení vlajky a znělka lodní dopravy v sobotu odstartovaly už 61. plavební sezonu.

Lodní doprava v Brně má dlouholetou tradici. Už v roce 1961 brázdilo vody brněnské přehrady devět lodí, které převezly téměř 900 tisíc pasažérů. „Pro naši společnost je to poměrně netradiční činnost, nicméně v Brně si získala velkou oblibu. Nyní rok co rok přepravíme zhruba 180 tisíc cestujících,“ říká mluvčí Dopravního podniku města Brna Hana Pohanová.

Jedním z těch, kteří na přehradu vypluli, je kapitán lodi Dallas Petr Tuček – zahajuje už svou 33. sezonu a na přehradě je služebně nejstarším kapitánem. „Během zimy, kdy nestojím u kormidla, opravuji společně s ostatními kolegy výletní lodě,“ říká muž s tím, že ačkoliv je profesí kapitán, často tráví víkendy v historické uniformě průvodčího jako doprovod parních vlaků.

Největší zájem o lodní dopravu je o prázdninách, všechno ale záleží na počasí. Letošní plavební sezona na brněnské přehradě končí 14. října.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.