Šikana, pak smrt učitelky a... Jede se dál, jakoby nic! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šikana, pak smrt učitelky a... Jede se dál, jakoby nic!

Kantorka Ludmila V. (†55) a trio studentů, kteří ji šikanovali.
Kantorka Ludmila V. (†55) a trio studentů, kteří ji šikanovali. (Foto Aha! – Martin Přibyl, ara)

Vyhazov provinilců, odstoupení vedení školy... To mělo následovat podle odborníků po šikaně a smrti učitelky jazyků Ludmily V. (†55) na pražské průmyslovce. Po 12 dnech se »jen« šetří a ředitel sedí na své židli. Stále tvrdí, že za nic nemůže...

Přestože chování tří studentů (16) školy Na Třebešíně v pražských Malešicích možná stálo učitelku angličtiny a ruštiny život, trojice grázlů dál s podmínečným vyloučením chodí do školy. Vedení průmyslovky dalo jasně najevo, že odstoupit nehodlá, ve funkci zůstává ředitel školy František Bártl i jeho zástupkyně Taťjana Kubíková. A to i přesto, že oba údajně věděli o šikaně učitelky už od loňského podzimu!

Na průmyslovce se nyní střídají policisté, školní inspektoři, zástupci zřizovatele a vyšetřují. Městští policisté tam docházejí na preventivní přednášky. A zítra se na školu chystá ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) s pražskou primátorkou Adrianou Krnáčovou (ANO).


Psycholog: Studenti už měli být vyloučeni
„To, co se dělo na této škole, bylo minimálně třetí stadium šikany, možná páté – to nejvyšší. Tam je nutné ty původce úplně vyloučit, aby se dalo se třídou dál pracovat,“ uvedl specialista na šikanu, psycholog Michal Kolář.

Ministryně: Čekala odstoupení ředitele
Na sdělení ředitele školy Františka Bártla, že neodspoutí, protože by tím ukázal žákům cestu k odstranění ředitele reagovala ministryně školství Kateřina Valachová: „Můžu říct, že mě toto vyjádření v průběhu tohoto týdne překvapilo. Domnívám se, že pokud se prokáže, že vedení školy vědělo o té situaci nebo že nedodrželo preventivní postupy, že je jediné možné řešení, že budou vyvozeny personální důsledky.“

Češi říkají jasně: Měli by odstoupit!
*„Řev těch parchantů se musel rozléhat celou školou. Ředitel i s paní zástupkyní jsou naprosto neschopní. Okamžitě bych je vyrazila a dala jim zákaz výkonu povolání. Tito lidé nemají ve školství co dělat!“ (Daity)
*„Ředitel se nestaral o problémy podřízených. Důsledek je tragický. Vedení by mělo být okamžitě odvoláno.“ (Miana)
*„Hlavně ty parchanty za šikanu odsoudit, nahrávky je usvědčují. Žaloba a soud a do té doby umístit do pasťáku. A ředitel a zástupce okamžitě vyhazov.“ (Carmin)
*„Prdění učitelce do obličeje, osahávání, poskakování před učitelkou jako boxer, bití učitelky teleskopickým obuškem, to je patologické chování a tři dotyční patří do Bohnic.“ (Srdcovadama111)



Přečtěte si
krllo
22. 2. 2016 • 16:52

Prostě smrt za smrt.

zadnice
22. 2. 2016 • 14:10

Ředitele, zástupkyni a smradi měli být okamžitě vyhozeni. Jestli ministryně nemá, nebo nechce mít "páky" na odvolání ředitele, tak Sobotko konej a vyraž jí!!! Nemá na svém místě co dělat!!!

hejhej
22. 2. 2016 • 11:42

vuhp:

vuhp
22. 2. 2016 • 10:35

Ředitel má asi mocného ochránce , proto je arogantní a odstoupit nehodlá. Už to v tomto státě začíná být jako za komunistů. Kdo má mocné ochránce je beztrestný a začíná být také cenzura. Novináři už se musí bát nějaké věci uveřejňovat. Viz kauza v TV Prima. Nesmí se moc mluvitr o cikánech a migrantech, zkrátka o všem co se mocným nehodí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.