Pohřeb Bořka Šípka! Leoně Machálkové se vepsala smrt do tváře... Kdo se ještě přišel poklonit? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Pohřeb Bořka Šípka! Leoně Machálkové se vepsala smrt do tváře... Kdo se ještě přišel poklonit?

Smrt Bořka Šípka připravila Machálkovou nejen o blízkého člověka, ale také o otce svého syna...
Smrt Bořka Šípka připravila Machálkovou nejen o blízkého člověka, ale také o otce svého syna... (Foto Aha! – Marek Pátek, David Malík)

Nejsmutnější den v životě! Ten zažili v sobotu nejen Leona Machálková (48) a její syn Artur (13), když se loučili s Bořkem Šípkem (†66), ale i Dagmar Havlová (62). Rakovina slinivky je připravila o osudového muže, tátu a přítele, po kterém zůstane velká rána v srdci.

Na smutečním obřadu v pražském krematoriu v Motole se s umělcem přišlo rozloučit zhruba šedesát přátel včetně rodiny. Nejtěžší to ovšem bylo pro Machálkovou. Na místo přijela i se společným synem mezi prvními v doprovodu dvou bodyguardů, kteří střežili i vchody do síně. Tam ponořená do svého zármutku s kyticí s nápisem »Dáša Bořkovi« usedla i bývalá první dáma.

Opět si tak oživila vzpomínky na smrt Václava Havla (†75), se kterým byl Šípek velký kamarád. Bolest z odchodu umělce navíc umocňovaly jeho fotografie, skleněné vázy a svícny okolo rakve, dojemný proslov kamarádů hudebníka Michaela Kocába (61) a režiséra Jaroslava Brabce (61) i skleněná kondolenční kniha, do které se psalo diamantovým perem.


Splnění posledního přání
Stejně jako skleněná kondolenční kniha byla na obřadu netradiční i rakev s barvenými pruhy. „Malovali je všichni tři synové. Pan Šípek si to tak přál,“ prozradil Nedělnímu Aha! dobře informovaný zdroj. Splnili tak poslední tatínkovo přání...

Smutek kamarádů: Odešel úžasný člověk...
Felix Slováček (72): „Je mi líto že odešel člověk, který ve svém oboru něco znamenal pro celý svět, snad se najdou další co v jeho díle budou pokračovat,“ svěřil hudebník.
Jaroslav Svěcený (55): „Byl to blízký rodinný přítel, který cokoliv slíbil vždy dodržel. Byl to úžasný člověk,“ řekl se slzami v očích houslista.

Více o Bořku Šípkovi se dočtete ZDE.



Přečtěte si
ararat
22. 2. 2016 • 12:39

, Marfušo seniorko,gerontko,babuško,už jsi se probudila? máš další nic "dutchschulz",abys mohla psát sama ze sebou?.. MAGORE?

xsedmikraska
21. 2. 2016 • 17:17

dutchschulz - jen jsem vyjádřila svůj názor. Nech být, pokud se Ti to nelíbí. Nemusí být každý v diskuzi hulvát, kretén a recesista, že?

xcarodejka
21. 2. 2016 • 15:41

Na pohřby se je slušné obléct do černého. Nutně nemusel přeci nikdo chodit, že? A nalíčení Havlové je nevkus.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.