Film Smrt stopařek: Hrůzné podrobnosti skutečné vraždy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Film Smrt stopařek: Hrůzné podrobnosti skutečné vraždy!

Vrah těla pohodil na skládce poblíž Valašských Klobúk.
Vrah těla pohodil na skládce poblíž Valašských Klobúk. (Foto Aha! – Karel Kopáč, ara)

Zděšení i pro otrlé kriminalisty! Taková byla dvojnásobná, sexuálně motivovaná vražda stopařek z 8. srpna 1976, která pobouřila celé tehdejší Československo. Film Smrt stopařek, který byl podle ní natočený a ve kterém si zavražděné dívky zahrály »Arabela« Jana Nagyová (57) a »Xénie« Dáda Patrasová (59), nebyl zdaleka tak hrůzostrašný jako skutečnost!

„Ani moc nekřičely. Brzy zůstaly bezvládně ležet. Jedna na sedadle, druhá pod ním. Potom jsem vzal nůž, dlouhý asi třicet centimetrů a začal obě ležící dívky bodat. Kam a kolikrát jsem bodl, si už nepamatuji,“ doznal se při výslechu do protokolu řidič náklaďáku Miroslav Somora (†34), který na rozdíl od filmového vraha Charváta nebohé dívky neuškrtil, ale zavraždil utahovacím klíčem a nožem.

Do obětí bodal prý takovou silou, že v jedné z nich zlomil nůž! Poté se přesunul nákladním autem na bezpečnější místo a na jedné z mrtvých žen vykonal soulož. V té době měl za sebou už několik trestů za loupežná přepadení, krádeže a znásilnění.

V roce 1979, kdy se podle toho případu točil snímek Smrt stopařek, byl 9. února v časných ranních hodinách Somora popraven.

Filmového vraha zabil infarkt

Žádný ranař a násilník. Takový prý byl v reálu bývalý polský kulturista Marek Perepeczko (†62), který dokonale zahrál vraha Charváta. Roli vraha hledali tvůrci záměrně v zahraničí. Nepřišlo jim vhodné, aby ho hrál český herec. Záliba v kulturistice se Perepeczkovi stala zřejmě osudnou. 17. listopadu 2005 zemřel doma na infarkt.



Přečtěte si
marionek
1. 4. 2021 • 20:54

Presne tak, zrudy si nic jineho nezaslouzi!

vuhp
2. 2. 2016 • 16:46

Dnes by takový šmejd si hověl v kriminále a za chvíli by byl propuštěn . Kdoví jestli by mu dali trest smrti. Trest smrti neměl být zrušen. Takové zrůdy si nic jiného nezaslouží.

mekanik
2. 2. 2016 • 07:10

aháči u té fotky že se Dádě za škrcení omlouval ale škrtí Arabelu,né Dádu

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.