Četnické humoresky: Utajené chyby v seriálu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Četnické humoresky: Utajené chyby v seriálu!

Průměrná sledovanost první řady byla kolem dvou milionů diváků.
Průměrná sledovanost první řady byla kolem dvou milionů diváků. (Foto ČT, ara)

Jeden přešlap za druhým! I to je oblíbený seriál Četnické humoresky. Režisérovi Antonínu Moskalykovi (†75) uteklo hodně chyb, ale jedna je ve všech 39 dílech.

Když zazní ústřední znělka seriálu, je tak chytlavá, že po pár tónech už každý ví, že začíná seriál o četnících z 30. let. Jenže tato melodie se v seriálu neobjevila poprvé. Původně zazněla v neméně oblíbeném kriminálním seriálu Panoptikum města pražského. V epizodě Funus ji hráli k tanci při scéně v Jedové chýši, kde se scházela galerka. Zajímavostí ale také je, že i tento seriál režíroval Moskalyk. To, jestli šlo o náhodu, nebo po melodii sáhl záměrně, se už ale nikdo nedozví. Režisér Četnických humoresek totiž zemřel na následky zákeřné rakoviny během natáčení třetí řady (rok 2006). Četnické humoresky při premiéře sledovaly 2 miliony diváků, i teď při repríze je sledovanost přes milion.


To se taky nepovedlo...

1. chyba
V závěrečné scéně dílu nazvaného Beáta je na hřbitově za zády doktora vidět náhrobek, na kterém je datum úmrtí 10. 6. 1998.
2. chyba
V díle Bouřka se v okamžiku, kdy strážmistr Arazím (T. Töpfer) jde žádat o ruku Ludmilu Horkou (A. Antalová), ozve zapípání mobilu.
3. chyba
V epizodě Ferda mravenec se v záběru objevují mikrofony. V některých dílech se objevují i členové štábu či auto z dnešní doby.



Přečtěte si
dzery
9. 1. 2016 • 11:13

Jenom magoři hledají vši...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.