Tajemství Karla Gotta, který bojuje s Non-Hodgkinovým lymfomem: Morfium mu prý tiší bolest! Bral ho i dřív... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Tajemství Karla Gotta, který bojuje s Non-Hodgkinovým lymfomem: Morfium mu prý tiší bolest! Bral ho i dřív...

Fotografie
Fotografie (internal)

Nesnesitelná bolest! Tou prý trpí na lůžku Všeobecné fakultní nemocnice Karel Gott (76), který bojuje s rakovinou mízních uzlin. Proto prý dostává morfium. A není to poprvé. Zřejmě kvůli sníženému prahu bolestivosti ho vyžadoval i před deseti lety po operaci kyčle.

Svádí nejtěžší boj ve svém životě a trpí. „Minulý týden mu lékaři při operaci objevili nádor a Karel dostal morfium proti bolesti,“ uvedl pro německý deník Bild zdroj z bezprostředního zpěvákova okolí. Přestože lékaři léčbu nekomentují, je dost pravděpodobné, že mu na ztišení bolestí podávají opiáty. Zpěvák totiž už v minulosti dokázal, že neumí dobře snášet bolest.

Když mu před deseti lety operovali kyčel, často si stěžoval na nesnesitelné bolesti. Mezi přáteli proto neskrýval, že bral morfium, aby mohl rehabilitovat a fungovat. Většina pacientů po této operaci si na takové bolesti, jaké prý zažíval Gott, nestěžuje. „Měl dokonce takové stavy, že brečel bolestí a litoval, že operaci podstoupil,“ řekl deníku Aha! očitý svědek. „Prokazatelně měl v těle morfium na oslavě šedesátin Ladislava Štaidla v hotelu U prince, kde se tím také netajil,“ dodal zdroj.

Podávání morfia po operaci kyčle i v případě léčby Non-Hodgkinova lymfonu či jiné formy rakoviny se přitom lékaři co nejdéle brání.

Náhražky morfia
„Morfium se podává pacientům trpícím bolestí, kterou už nelze tišit jinými analgetiky. Proto se dnes podává morfium už méně často, protože jsou jiné přípravky ze skupiny opiátů, které jsou účinnější. Morfium se nechává v rezervě,“ řekl Aha! profesor Pavel Klener (78).

Přečtěte si
ctirad22
7. 11. 2015 • 17:41

Počkej až to postihne Tebe, lymfom nikdy nespí a budeš skučet a trpět. To nad znáš, že na každou svini se vaří voda!

ctirad22
7. 11. 2015 • 17:35

Proti bolesti jsou lepší FS a nejsou návykové.

stekavypes
6. 11. 2015 • 21:33

Jdi do ***e,ubožáku

mandat
6. 11. 2015 • 19:08

Morfinum ma vedlejsi negativni ucinky a je navykovy.Je to jako droga.Tak Mistr pak bez morfia neudela ani krok.

ivoadler
6. 11. 2015 • 18:47

Karlík je zvyklý na pohodový život. Bolest do něj nepatří. Pryč s ní.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.