Jak žije syn Přemka Podlahy? Nejsou houby, není co jíst! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jak žije syn Přemka Podlahy? Nejsou houby, není co jíst!

Večer si povídá s čuníky, samota je tak snesitelnější.
Večer si povídá s čuníky, samota je tak snesitelnější. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský)

Po krachu podnikání je v exekuci. Pavel Podlaha (48), syn krále kutilů, žije uprostřed lesů nedaleko Příbrami bez elektřiny a tekoucí vody a letos v létě navíc nemá co jíst. „Jsem v krizi, protože nerostou houby,“ přiznal Podlaha Aha!.

Už několik let jí jen to, co dá zahrada a les. A právě ten se letos k Pavlovi zachoval macešsky. „Kvůli velkému suchu ani prašivka,“ postěžoval si bývalý podnikatel. Půda je prý i po vydatných deštích minulý týden zcela vyprahlá. Přitom dosud spoléhal na to, že hned za zahradou najde něco k obědu či večeři. „Celé léto jsem jídával houby na mnoho způsobů. Mohl bych z fleku vydat kuchařku, protože znám nejmíň sto možností, jak je připravit. Třeba loni jsem nasbíral odhadem 150 kilo hub, které jsem úspěšně zpracoval. Paráda. Ale letos je mi to houby platné,“ žertuje hořce Podlaha.


Na okleštěném jídelníčku má tak to, co podle jeho vlastních slov nestihli sežrat slimáci, mšice a červi. „Housenky byly rychlejší, zmizelo mi skoro všechno zelí,“ konstatuje Pavel. Naštěstí zachránil rajčata a okurky. A třeba bude září v lese milosrdnější, první úlovky už hlásí houbaři z jiných částí země.



Autor:  höh

Přečtěte si
jakeline
26. 10. 2015 • 15:33

At jde dělat třeba nádeníka hřebínek mu nespadne je líný jak veš proto se má špatně ale zřejmě mu to nevadí tátu našel jen když potřeboval peníze ksindl

jaromir123
25. 8. 2015 • 11:01

Bude dost podpapíráků.

defakto
25. 8. 2015 • 09:51

.... tak nějak dopadnem všichni , jen co se tady usídlí a později rozmnoží hordy přistěhovalců . .... jen aby bylo dost hub a lesní zvěře .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.