Ostrá kritika Emmy Smetany: Přehlíží diváky a tváří se povýšeně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ostrá kritika Emmy Smetany: Přehlíží diváky a tváří se povýšeně!

Moderátorka prý působí příliš přísně.
Moderátorka prý působí příliš přísně. (Foto Aha!: Martin Hykl, TV Nova, ara)

Moderátorka Emma Smetana je vzdělaná a zcestovalá žena. V roli moderátorky má prý však obrovské nedostatky, které plynou hlavně z toho, že nevnímá důležitost své profese a chce jen dát na odiv, co umí. Co dalšího expertka na mluvu a jazyková lektorka Jana Postlerová usuzuje z moderátorčina vystupování?

Hlavní problém prý přichází hned v úvodu, kdy moderátorka uvádí zprávy s Emmou SMETANA: "To s sebou okamžitě trhnu. Skloňování nebo přechylování je u nás naprosto nezbytné. Pokud nechce přechýlit, nic proti, ale pak musí jméno sklonit ‒ s Emmou Smetanou."

To údajně naznačuje, že se snaží být za každou cenu odlišná a nebere svou profesi jako sloužbu divákovi: "Vzdělanost a to, co umí, jen ráda dává na odiv. A není to jen o jméně. Celkově z ní mám pocit jakéhosi přehlížení diváků. Drží hlavu skloněnou, je přísná, necítím z ní radost," což je podle Postlerové jedna z nejdůležitějších věcí, jak říká pro deník Blesk.

Smetana se navíc zadrhává a to je proto, že mluví rychle a špatně dýchá: Má jiný temporytmus řeči, který nezvládá ani ona, ani divák. Navíc když se nadechuje, používá vrchní dýchání, přičemž sebou trochu cukne. A je to slyšet. Musí se nadechovat do břicha, do bránice, aby to bylo neslyšné."

Možná by si Smetana mohla u Jany Postlerové zaplatit nějakou tu lekci mluvy navíc...



Přečtěte si
zdma
19. 6. 2015 • 15:05

Domnívám se,že je hodně lidí,kteří by o ni neopřeli ani kolo.Je to jen vyprahlá buchta,která se předvádí.

kkrampota
19. 6. 2015 • 12:24

Včera jsem si ji po delší době poslechl a výjimečně musím s negativním hodnocením naprosto souhlasit - odhrkává zprávy jako zkoušené děcko u tabule, když to chce mít co nejrychleji za sebou a vlastně ani neví co mele. Tím že se tváří pořád znuděně (ano, v podstatě povýšeně), tak její snaha o vyjádření smutku ztišením hlasu vyznívá spíše tak, že už jí docházejí síly.... Úroveň hlasatelů na Nově všeobecně nic moc, ale tahle slečna byl opravdu velký přehmat !!!

vuhp
19. 6. 2015 • 12:21

Tentokrát s paní Postlerovou naprostou souhlasím. Jsou ale případy , kdy s ní nesouhlasím vůbec.

reiner
19. 6. 2015 • 11:22

Tak také ji nemusím - tak divně kníká a na diváky hledí úkosem, jakoby jim chtěla dát najevo, že se s nimi vlastně zahazuje a oni mohou být vůbec rádi, že jim něco odříká. Ještě že je tam jen chvíli odpoledne.

zhulena.vydra
19. 6. 2015 • 10:17

Hnuska s křivou hubou.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.