Prý ovládal chapadla rozsáhlé korupce, takže… Co rád papá Rath? Chobotnice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Prý ovládal chapadla rozsáhlé korupce, takže… Co rád papá Rath? Chobotnice!

Já a šéfovat korupční chobotnici? To zase někdo blbě přepsal odposlechy. Já chobotnici jím!
Já a šéfovat korupční chobotnici? To zase někdo blbě přepsal odposlechy. Já chobotnici jím! (Foto Aha!: Alexandr Malachovský, koláž Aha!)

Rath vyjde draho! Když tohle uslyšíte v Hostivici, tak místní nemají na mysli důsledky vlády středočeského exhejtmana obžalovaného z korupce. Mluví o jeho restauraci a důvodu, proč se jí snaží pod cenou zbavit.

Na spočítání strávníků v hostivické luxusní restauraci Citadela vám v době oběda stačí jedna ruka. Někdejší ozdoba ČSSD David Rath (49) jako jednatel stejnojmenné firmy, která hospodu provozuje, zřejmě někde udělala chybu. Je »místem, kde necháte čas plynout «, tvrdí Rath o své chloubě na internetu. Čas tu však musí plynout velmi pomalu, a to hlavně pro personál. Zatímco jinde si hosté přes obědovou pauzu podávají dveře, Citadela jako by stála na konci světa.

Znají vůbec místní Rathovu hospodu? „Ano. Ale nikdy jsem tam nebyla. A ani neznám nikoho, kdo tam jedl, protože to je jiný okruh lidí,“ řekla Aha! Rathova sousedka paní Fišková. „Stačí si přečíst jejich jídelníček, je tam hodně draho. Kdybych vám měla poradit, kde se tu dobře najíte? Tady je bufet,“ dodala.

Přesto Aha! u Ratha poobědvalo. Za špagety s lososem, kterých byl plný talíř, teplou čokoládovou pěnu coby moučník a kávu jsme dali 305 Kč. Na obec 20 minut vzdálenou od metropole poměrně dost. Rathův italský šéfkuchař Luca Norcia si nepřízeň hostů vysvětluje jinak: „Máme otevřeno krátce, necelý rok. Klientelu získáváme od listopadu. Teprve si hledáme cestu.“ Rath je prý tady ovšem denním hostem, který miluje chobotnice, ryby a mořské plody.

Rath, kterého žalobci označují jako hlavu korupční chobotnice, se postupně zbavuje svého majetku. Zdůvodňuje to tím, že až ho prý zavřou, musí se o nemovitosti někdo starat. Týká se to i Citadely a nedávno se na internetu objevil inzerát, že se hledá nájemce. „Zatím se nikdo nepřihlásil,“ potvrdil personál restaurace. Tu přitom Rath nabízí k pronájmu za 30 tisíc korun měsíčně. Plus energie 9 tisíc za měsíc. No, neberte to…

Autor:  Martin Mihalik

Přečtěte si
ivoadler
9. 6. 2015 • 17:03

Pracovní obědy! To se k nám šíří ze Západu. Recept, jak se nažrat za státní (u státních zaměstnanců) nebo firemní peníze. Pracovní obědy jsou daňově odečitatelná položka. Daňoví poplatníci rádi přimhouří oko.

borka30
9. 6. 2015 • 14:18

Rath už není zajímavý. Jsou tady zajímavější věci a kauzy., které teď běží..

-bello-
9. 6. 2015 • 13:46

haha, co to je proti obědům arogantní starostky Prahy 3 L. Hujové (TOP 09) . Ta se asi snaží hubnout, obědvá mořské plody na svých " pracovních schůzkách " a jeden oběd vyšel taky na 9.000 ,- viz jak ji kritizovala pí. starostka Prahy 2- J. Černochová

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.