Případ únosu z Mostecka: Dívku (12) odvezl cizinec! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Případ únosu z Mostecka: Dívku (12) odvezl cizinec!

Dívku (12) odvezl cizinec!
Dívku (12) odvezl cizinec! (Foto: ara)

Kriminalisté díky spolupráci s německou policií odhalili muže podezřelého z loňského únosu dvanáctileté dívky z Obrnic na Mostecku. Tu na začátku září naložil do auta cizinec, následně ji vysadil u Hrušovan na Chomutovsku.

K únosu došlo vloni 4. září, podle policie muž dívku násilím strčil do auta a odvezl na Chomutovsko. U polní cesty objevil dítě projíždějící řidič. Dívka neutrpěla žádné zranění.

Speciální policejní tým pak podle policejní mluvčí Ludmily Světlákové prověřoval kamerové záznamy, fotografie, svědectví, po možném únosci pátral v celé republice. Klíčovou roli ve vyřešení případu sehrál vůz únosce. „Policisté zjistili, že jde o zřejmě o vozidlo tovární značky Volkswagen. Ve spolupráci s německou policií se podařilo vypátrat majitele vozidla, který je cizím státním příslušníkem a je současně i podezřelou osobou. Z tohoto důvodu byla dojednána úzká spolupráce s německou policií, kterou kriminalisté požádali o další šetření k vozidlu a k pobytu podezřelé osoby,“ řekla policejní mluvčí.

Po dohodě se státním zastupitelstvím předali policisté spis k dořešení do Německa. „U nás byl případ řešen jako omezování osobní svobody,“ doplnila mluvčí.

Autor:  ČTK,tbc

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.