Šesterčata jsou novou senzací světa: Porodila 4 kluky a 2 holky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Šesterčata jsou novou senzací světa: Porodila 4 kluky a 2 holky!

Šťastní a spokojení rodiče.
Šťastní a spokojení rodiče. (Foto: Reuters, ara)

Silvia Villegas (34) a Juan Francisco Gonzalez z Kostariky se o děti snažili 10 let, teď se jim to povedlo – a asi líp než doufali! Silvia přivedla na svět hned 6 uzlíčků lásky! Stalo se tak poprvé v dějinách země...

Čtyři zdraví kluci a dvě holčiny se narodili v neděli večer v nemocnici v hlavním městě San José, ale děti bohužel medici museli rozdělit! Nemocnice jednoduše nebyla připravena na takový nával, mimča se totiž narodila předčasně a potřebují zatím podporu přístrojů.

Zatímco maminka po porodu nabírá sil, hrdý táta Juan už rozdával úsměvy na všechny strany a dokonce uspořádal tiskovku: „Dopadlo to lépe, než jsme čekali. Jsem překvapený a samozřejmě šťastný, že se nám narodilo šest dětí!“ Pár se vzal v roce 2005 a po letech neúspěšných pokusů, se odhodlal k umělému oplodnění. Plodů v Silviině lůně ale vzniklo hned šest!


Mimina přišla na svět císařským řezem, následující dny budou pro jejich další vývoj určující. „Vážila 900 až 1100 gramů, jsou zdravá a nemají žádné deformace. Trochu nás ale vystrašil poslední, který neplakal, nehýbal se, slabě mu tlouklo srdíčko. Museli jsme použít adrenalin, abychom ho probrali,“ prozradila šéfka gynekologů Sandra Vargas. Při porodu asistovalo 21 pediatrů a gynekologů, ale dítka v péči doktorů zůstanou nejspíše ještě 2 až 3 měsíce. Narození šesterčat je totiž provázeno zdravotními riziky.

Šesterčata už mají jména! Jsou to Emma, Valentina, Tomas, Diego, Andreas a Gabriel. První šesterčata, která úspěšně přežila prvních pár měsíců, se narodila v roce 1974 v JAR manželům Rosenkowitzům.



Přečtěte si
majojo
10. 10. 2015 • 16:05

Nechápu, proč to musíme za každou cenu vědět. Díky antikoncepci a nekontrolovanému umělému oplodňování se tyhle případy množí jak na běžícím pásu. Brzy nám ministersta sociálních věcí oznámí, že mít paterčata je v podstatě normální a kdo nemá finanční zázemí, ať si je nepořizuje, stát na to nepřidá ani hovno.

-bello-
20. 5. 2015 • 12:35

Za umělé oplodnění 6 vajíček bych doktory trestala. Vědí, že když se to ujme, polovina nebo všichni budou postiženi do budoucna, lecterý jedinec je pak nevzdělávatelný a v podstatě obtížný pro okolí .K čemu tohle je?!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.